De wijnen

De meeste wijnen van VinBeau komen uit Frankrijk, uit de regio Beaujolais. Deze wijnen kenmerken zich op jonge leeftijd door hun fruitigheid. Worden ze wat ouder (na ca. vier jaar), dan ontwikkelen zij zich tot wijnen met zachtere, ronde smaak die (zeker bij rood) doet denken aan een Bourgogne.

Bij rode wijnen neemt de invloed van de tanine af (minder wrang) en verdwijnen langzaam de zuren. Het woord fruitig roept bij veel mensen nog wel eens negatieve associaties op. Sommige mensen vragen dan: 'heb je ook een wat vollere wijn?' Maar met fruitig bedoelen wij dat de relatie met de druif nog heel erg in takt is.

Alle wijnen zijn overigens op ambachtelijke wijze gemaakt. Een aantal wijnen heeft het keurmerk Biologisch, Demeter of Terra Vitis.

Die onderwaardering van Beaujolais heeft voor grote groepen (met name oudere) Nederlanders nog altijd te maken met de mindere ervaringen met Beaujolais Primeur. Helaas, want de regio was en is veel meer dan de primeur van destijds. De regio brengt o.a. 10 prachtige Crus voort.

Naast Beaujolais wijnen importeert VinBeau ook selectief wijnen uit andere streken, zoals de Bourgogne (o.a. Meursault en Auxey-Duresses). 

image-uitgelicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer
x