Domaine de la Voûte des Crozes

Aan de rand van het dorp Cercié ligt Domaine de la Voûte des Crozes. Nicole Chanrion is een Proprietaire-Récoltant die weet wat ze wil: een mooie Côte de Brouilly maken. Of beter: een eerlijke Côte de Brouilly maken. Ze groeide op met het helpen van haar vader in de wijngaarden en de kelder in de Côte-de-Brouilly, een van de meest zuidelijke Crus van de Noordelijke Beaujolais.

Ze werkte altijd volledig zelf op de 6,5 hectare wijngaard, van het snoeien van de wijngaarden en het besturen van de tractoren tot het maken van wijn en het bottelen, allemaal zonder bravoure. Na haar opleiding op de wijnschool in Beaune begon Nicole te werken in het familiedomein en kreeg een diepere waardering voor de traditionele wijnbereidingstechnieken van de Beaujolais: oogsten met de hand, gisting van hele clusters, rijping van de wijnen in grote eiken foudres gedurende minstens 9 maanden en ongefilterd bottelen. Het resultaat zijn krachtige wijnen, met veel puur fruitkarakter en bloemige aroma's.

Met zes generaties familietraditie is het haar zoon die het bedrijf voortzet. Hij heeft zelfs de eerste Beujolais Blanc weten te maken van de Gamay druif. Dat is uniek! VinBeau heeft deze heerlijke witte wijn opgenomen in onze "collectie"; Perle de Gamay genaamd. Momenteel is de voorraad op, maar houdt de site in de gaten. Er komt nieuwe voorraad.

image-uitgelicht
Côte de Brouilly, Nicole Chanrion

Côte de Brouilly, Nicole Chanrion

De Côte de Brouilly van Nicole is een geurig...

2020

13,50

Effervescence, Domaine Chanrion

Effervescence, Domaine Chanrion

Een zeer fijne frisse bubbel. Licht van kleur en a...

0

16,50

Perle de Gamay

Perle de Gamay

Witte wijn van Gamay, fruitig, fris, hoge minerali...

2021

13,00

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer
x