Domaine Chignard

In 1998 trad Cédric als vierde generatie, toe tot het domein van de familie. Een stage in de Elzas en Australië was genoeg voor Cédric om zich bewust te worden van de sterke en zwakke punten van de wijngaarden. In 2006 gaf Michel zijn vader de hand met vertrouwen door.

Cedric brengt veel tijd door in zijn wijngaarden. In de loop der jaren heeft hij een wijnbouw ontwikkeld die in toenemende mate respect heeft voor het milieu en de bodem. Wat voor hem belangrijker is dan wat dan ook, is de 'schoonheid' van de druif. Dit is de reden waarom de oogst uitsluitend handmatig is.

De wijnstokken zijn gemiddeld 60 jaar oud met zelfs honderdjarige percelen. De laatste herplanting dateert van 35 jaar geleden. Het behoud en behoud van het wijnerfgoed van de familie vormt de kern van de familiegeest.

In de kelder is de technische uitrusting gemoderniseerd. De Chignards hebben altijd een traditionele vinificatie toegepast om het karakter van hun bodem te behouden.

 

Beaujolais-Villages

Voor Chignard is de Beaujolais-Villages altijd een wijn op zich geweest. Zijn cuvée komt uit 3 percelen van het prachtige terroir van Jullié op een hoogte van 350 meter, met blauwe rots als bodem. De wijnstokken hebben altijd deel uitgemaakt van het wijnerfgoed van de familie. Ze behoren tot de grootouders van de moeder van Cédric. 
 

Fleurie

Voor zowel vader als zoon begint Beaujolais bij Fleurie. De wijngaard van ongeveer 7 hectare bevindt zich voornamelijk op een plaats genaamd Les Moriers. 

Beaujolais-Villages, Cédric Chignard, 2015

Beaujolais-Villages, Cédric Chignard, 2015

Een voortreffelijke Beaujolais-Villages uit 2015. ...

2015

9,90

Fleurie, Les Moriers, Domaine Chignard

Fleurie, Les Moriers, Domaine Chignard

Prachtige Fleurie uit topjaar 2015. De gemiddelde ...

2015

14,00

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer
x