Over vinbeau

VinBeau: Les Crus du Beaujolais et Les Autres

 

VinBeau is ontstaan uit liefhebberij. VinBeau staat voor 'mooie wijn' en voor ‘Vin du Beaujolais’. VinBeau levert wijnen uit de Beaujolais aan particulieren en bedrijven (ook horeca). Daarnaast organiseert VinBeau wijnproeverijen.

Les Crus du Beaujolais
Bij VinBeau vind je alle wijnen uit de Beaujolais. De 10 Crus, aangevuld met Beaujolais, Beaujolais Villages en Beaujolais Blanc en Beaujolais Rose.

Les Autres
Afhankelijk van de vraag van onze klanten leveren wij ook wijnen uit andere streken en landen. Zo hadden wij al enkele witte wijnen uit de Bourgogne, en onlangs hebben wij enkele Spaanse en Italiaanse wijnen toegevoegd.

VinBeau is gevestigd op Landgoed de Olmenhorst, in de 'Zwarte Schuur'. Het landgoed is een gastvrije, bio-diverse oase in de randstad. Er staan om en nabij de 65.000 fruitbomen, voornamelijk appel en peer. Bij VinBeau vind je een sfeervolle plek voor een wijnproeverij.

 

Beaujolais is bij de oude generatie bekend vanwege de productie van de Beaujolais Nouveau, die elk jaar op de derde donderdag van november wordt vrijgegeven. Deze Beaujolais Nouveau heeft een enigszins negatieve weerslag gehad op de gehele streek en op het imago van de Beaujolais. Gelukkig ligt dat tijdperk van slechte kwaliteit al weer jaren achter ons.

 

Beaujolais heeft veel te bieden. Maar liefst tien Crus: denk aan kwaliteitswijnen als Saint-Amour en Fleurie, maar ook witte wijnen en rosé. In de Beaujolais kom je veel verschillende smaken tegen. Voor ieder wat wils en tegen een redelijke prijs.

 

VinBeau onderhoudt direct contact met de wijnmakers en biedt wijnen die een stuk authenticiteit van de streek met zich meedragen. VinBeau gaat uit van de prijs die de wijnmaker berekent. Alleen dan kan de wijnmaker ook in de toekomst een kwalitatief goed product leveren.

 

Wij doen ons best de Beaujolais weer op de (wijn)kaart te zetten. De wijnmakers, hun mooie producten en de streek; ze verdienen het.

image-uitgelicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer
x