Over vinbeau

Uit liefhebberij

 

VinBeau is ontstaan uit liefhebberij. VinBeau staat voor 'mooie wijn' en voor ‘Vin du Beaujolais’. VinBeau levert wijnen uit de Beaujolais aan particulieren en bedrijven (ook horeca). Daarnaast organiseert VinBeau wijnproeverijen

Na jaren in Uithoorn gevestigd geweest te zijn, is VinBeau nu een aantal jaar te vinden op Landgoed de Olmenhorst. Een prachtige plek tussen de biologische appelbomen. Een sfeervolle plek voor uw wijnproeverij.

 

Beaujolais is bij velen vooral bekend vanwege de productie van de Beaujolais Nouveau, die elk jaar op de derde donderdag van november wordt vrijgegeven. Deze Beaujolais Nouveau heeft een enigszins negatieve weerslag gehad op de gehele streek en op het imago van de Beaujolais.

 

Onterecht, want de Beaujolais heeft veel te bieden. Maar liefst tien Crus: denk aan kwaliteitswijnen als Saint-Amour en Fleurie, maar ook witte wijnen en rosé. In de Beaujolais kom je veel verschillende smaken tegen. Voor ieder wat wils en tegen een redelijke prijs.

 

VinBeau onderhoudt direct contact met de wijnmakers en biedt wijnen die een stuk authenticiteit van de streek met zich meedragen. VinBeau gaat uit van de prijs die de wijnmaker berekent. Alleen dan kan de wijnmaker ook in de toekomst een kwalitatief goed product leveren.

 

Wij doen ons best de Beaujolais weer op de (wijn)kaart te zetten. De wijnmakers, hun mooie producten en de streek; ze verdienen het.

image-uitgelicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer
x