Wine & Dine

Koken voor de Kerst op 10 december 2022.
Restaurant Cunst in De Fruitloods en VinBeau komen op zaterdag 10 december met een feestelijke en heerlijke 5-gangen Wine & Dine: ‘Koken voor de Kerst’. De avond wordt opgeluisterd door de aanwezigheid van twee wijnmakers en portretfotografie. 
Voor sommigen inmiddels al goede bekenden zijn Christophe Collonge en zijn zoon Mathieu. Zij presenteren een aantal van hun wijnen. 
Martijn de Clercq is er in de hoedanigheid van portretfotograaf. Hij gaat iedereen die dat wil op unieke wijze vastleggen.
‘Last but not least’ kan het gehele menu ook besteld worden als thuismenu voor de Kerst. Reserveren kan via edwin@vinbeau.nl
 

Christophe Collonge en Mathieu Collonge van Cave Collonge zijn van de partij
Evenals vorig jaar zijn Christophe Collonge en zijn zoon Mathieu weer van de partij met een aantal van hun prachtige (biologische) wijnen. Op hun eigen manier geven zij tekst en uitleg over hun wijnen die bij de gangen worden geserveerd. Mathieu staat, als jonge talentvolle wijnmaker, ook nog even stil bij de ontwikkelingen rondom zijn wijnen. www.cavecollonge.fr.  

Goed om te weten
De aanloop is vanaf 18.30 uur. We ontvangen je met een aperitief. Om ca. 19:00 staat de amuse op tafel. Kort daarop serveren we de eerste gang. De kosten voor dit exclusieve 5-gangen diner bedragen € 75,00 per persoon. Deze prijs is inclusief de 5 wijnen, brood, water en koffie of thee na afloop. Wil je van een bepaalde wijn nog een extra glas of wil je een geheel andere consumptie, dan reken je dat afzonderlijk af.

Het menu

Apéritief
Rikiki, onze wijnmakers leggen dit uit..

Amuse
Oester met schuim van komkommer en wasabi.

1. Brand meester
Lauwwarme gamba met gemarineerde tonijn, een zalf van avocado, zuren van radijs, stroop van soja en frisée salade, geparfumeerd met zoetzure peper-sereh dressing.

Geserveerde wijn
Chardonnay 2021, Domaine André Laissus. Mooi, de wereld op zijn kop.

2. Lekker gevuld
Huisgemaakte ravioli gevuld met krab, gemarineerde coquille, venkel,  bouillon van garnaal en saffraan, krokantje van bresaola en geschaafde Parmezaan.

Geserveerde wijn
Beaujolais Lantignié 2021, Domaine de la Roche. Zinnenprikkelend zacht.

3. Noem het maar soep
Soep van aardpeer met truffel, tartaar van knolselderie en duxelles van paddenstoelen

Geserveerde wijn
Morgon 2017, Domaine de Thizy. Knisperend en mooi op leeftijd.

4. Dicht bij huis
Gegrild rund met crème van gerookte pompoen. Mousseline van aardappel met gestoofde  peen. Daarbij een koekje van buikspek en een reduce van laurierjus.

Geserveerde wijn
Terre de Collonge 2018, Domaine de Thizy

5. Grand dessert 
Goudappeltje, appelroosje, gemarineerde kaki, coulis van framboos en Belgisch chocolade ijs.

Geserveerde wijn
Beerenauslese 2015, Esterházy

Koffie / thee
Friandise voor bij de koffie / thee

De vegetarische variant
(de wijnen zijn hetzelfde) 

Amuse
Oesterblad met schuim van komkommer en wasabi.
 
1e gang
Tartaar van gepofte biet met gepocheerde gele biet, zuren van choggia biet, wortelzalf en salade van kruiden en gebrande Bastiaanse blauw.
2e gang
Huisgemaakte ravioli gevuld met paddenstoelen, venkel,  bouillon van eekhorentjes brood, krokantje van shi-take en geschaafde Parmezaan.
3e gang
Soep van aardpeer met truffel, tartaar van knolselderie en een duxelles van paddenstoelen
4e gang
Gegrilde king-boleta met crème van gerookte pompoen, mousseline van aardappel met gestoofde peen. Daarbij een koekje van Parmezaan en een reduce van laurier jus.
5e gang 
Gekarameliseerde appel met crème van amandel, gele room, rum-rozijnen en speculaas-ijs

Kies je de Vega variant, geef dat dat even op bij je reservering.

image-uitgelicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer
x