Design & fotografie door Inpromar

© VinBeau 2018

Domaine Ruet

Marc Jambon

Sandrine Brunel

Nicole Chanrion

Christophe Collonge

Alain Vernus

Georges &

Nicolas Demont

Kathy Ruet en David Duthell

 

Al sinds 1926 is de familie Ruet eigenaar van 16 hectare grond in de Beaujolais. Het gebied strekt zich uit over zes verschillende appellations: Beaujolais, Beaujolais-Villages, Régnié, Brouilly, Côte-de-Brouilly et Morgon.

Marc Jambon

 

Marc Jambon is een sympathieke man. Hij voetbalde jaren niet onverdienstelijk op nationaal niveau bij FC Macon. Toen hij zijn interesse in wijn ontwikkelde, besloot hij de studie vinologie op te pakken en het bedrijf van zijn vader over te nemen.

Marc maakt  heerlijke Beaujolais Villages en een net zo lekkere Morgon. Dat er te lang en te veel is ‘gerommeld’ in de Beaujolais, dat onderschrijft hij. Hij is er vast van overtuigd dat kwaliteit gaat overwinnen. Hij weet ook niet beter omdat hij is opgevoed in de traditie van het maken van een eerlijke, ongemengde Beaujolais.

Sandrine Brunel

 

Sandrine Brunel is een vlotte, uiterst vriendelijke Française die de commerciële kant van het familiebedrijf "Domaine du Pressoir Fleuri" vertegenwoordigt. Samen met haar man Franck Brunel vormt het stel alweer de vijfde generatie (sinds 1789) die waakt over de kwaliteit en integriteit van de wijngaarden.

 

In Domaine du Pressoir Fleuri, maakt Sandrine niet alleen een Chiroubles, maar ook een Fleurie en een Beaujolais Blanc.

Nicole Chanrion

 

Aan de rand van het dorp Cercié ligt Domaine de la Voûte des Crozes. Nicole Chanrion is een Proprietaire-Récoltant die weet wat ze wil: een mooie Côte de Brouilly maken. Of beter: een eerlijke Côte de Brouilly maken. Terwijl haar zus waakt over de administratieve en commerciele zaken richt Nicole zich geheel op het maken van de wijn met maximale inzet van ‘de natuur'. Zonder te overdrijven voert ze dat gegeven in alle opzichten door.

Christophe Collonge

 

Op de hellingen van de Beaujolais, uitkijkend over de vallei van de Saône. Bij heel helder weer zijn zelfs de toppen van de Mont Blanc zichtbaar. We kennen Christophe natuurlijk niet vanwege het mooie uitzicht. Maar omdat hij mooie en eerlijke wijnen maakt. Een Morgon, een Beaujolais Villages en een rosé die ieder jaar gretig aftrek vindt. Daarnaast, in goede wijnjaren, maakt hij een Terre de Collonge, een Beaujolais Villages die bijna 2 jaar is gerijpt in oude houten vaten. “In die wijn”, zo zegt Christophe, “moet mijn ‘terroir’ optimaal tot uitdrukking komen”.  En dat is hem tot op de dag van vandaag nog altijd gelukt.

Alain Vernus

 

Alain Vernus staat voor ons symbool voor 'genieten van het leven'. iedere bezoeker wordt zo hartelijk ontvangen. Een enorm syphatieke man met een eeuwige glimlach.

 

Dat hij wijnen levert aan VinBeau, is redelijk uniek. Alain wilde eigenlijk nooit exporteren omdat hij alles produceerde voor zijn vaste afnemers. Nu hij in het bezit is gekomen van wat extra grond kan hij bovenop zijn reguliere productie extra produceren voor export.

Georges en Nicolas Demont

 

Georges Demont is een wijnmaker die het goed doet. Hij maakt een eerlijke, mooie Régnié waarmee hij regelmatig in de prijzen valt. Waar andere wijnmakers veelal geen opvolgers hebben, is Georges een gelukkig man met zoon Nicolas die in zijn kielzog al zelfstandig staat voor een Chiroubles en een Morgon.