Design & fotografie door Inpromar

© VinBeau 2018

Crus du Beaujolais

Les Autres

Bourgogne

VinBeau richt zich met name op de Crus uit de Beaujolais. Deze '10 Crus du Beaujolais' vormen de kwalitatieve top van de wijnen uit de Beaujolais.

 

Naast de 10 Crus uit de Beaujolais, hebben wij ook Beaujolais-Villages, Beaujolais Blanc, Beaujolais Rosé en Beaujolais Nouveau in ons assortiment (Les Autres).

 

Alle wijnen die wij kunnen leveren, vindt u terug onder de kopjes 'Crus du Beaujolais' en 'Les Autres' in het menu aan de linkerkant.

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Bourgogne-wijnen

‘VinBeau’ staat niet alleen voor ‘Vin du Beaujolais’ maar ook voor ‘mooie wijn’. Dat betekent dat we - naast de wijnen uit de Beaujolais - ook wijnen uit andere streken selecteren waarvan wij vinden dat ze een goede aanvulling vormen op ons assortiment. Wijnen die het palet aan smaken dat wij bieden completer maken. Onze uitgangspunten blijven hetzelfde: uitsluitend wijnen van onafhankelijke wijnmakers (propriéraires) die wij persoonlijk kennen en die op kleine schaal een eerlijk product maken.

 

Mooi rood en wit uit Meursault

Ben je liefhebber van witte Bourgogne-wijnen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Al enige tijd werken wij samen met, misschien ken je hem wel, Guy Bocard, maker van witte en rode topwijnen uit Meursault.

 

Ben je geïnteresseerd? Neem dan even contact met ons op.

 

Beaujolais-Villages

De naam Beaujolais-Villages mag gedragen worden door wijnen uit 39 aangewezen dorpen in de Beaujolais. Het gaat hier om wijnen die wat voller en krachtiger zijn dan de 'gewone' Beaujolais. De dorpen bevinden zich grotendeels in het noorden van de Beaujolaisstreek.

 

Van alle Beaujolais-Villages wordt ongeveer een derde verwerkt tot Beaujolais-Villages Nouveau.

 

Beaujolais Blanc

Een van de mooiste ontdekkingen van de laatste jaren is wel de Beaujolais Blanc. De Beaujolais Blanc is witte wijn uit de Beaujolais, gemaakt van de Chardonnay-druif, geteeld in een gebied waar je hem niet zo snel verwacht.

 

Het resultaat is een heerlijk frisse, fruitige, bloemige wijn. Niet zo ‘typisch Chardonnay’ als je misschien zou verwachten. Heel verrassend. Niet voor niets noemt men deze witte wijn wel de ‘Witte Parel van de Beaujolais’. Steeds meer kenners spreken hun waardering er over uit.

 

Beaujolais Rosé

Ook in de Beaujolais heeft de rosé enkele jaren geleden zijn intrede gedaan. Licht en fris als hij is, valt de rose met name bij vrouwen in de smaak. Rosé is volgens onze wijnmakers echt in de mode. Sommigen zijn enthousiast en hebben besloten om van een deel van hun oogst rosé te maken. Anderen moeten er niks van hebben en beschouwen rosé niet eens als wijn.

 

De Beaujolais Rosé wordt net als de gewone Beaujolais gemaakt van de Gamay-druif. Het sap van deze druif is vrijwel kleurloos en de wijn onttrekt zijn kleur aan de schillen. Bij het maken van rosé blijven de schillen minder lang mee gisten dan bij rode wijn. Hierdoor is de kleur veel lichter.

 

In 2007 is voor het eerst ook officieel een rosé variant van de Beaujolais Nouveau op de markt gebracht. In november 2008 hebben wij hem in ons assortiment opgenomen en dit bleek een groot succes.

 

Beaujolais Nouveau

'Le Beaujolais Nouveau est arrivé!'

De Beaujolais Nouveau is een wijn die al binnen zes weken na de oogst in de fles zit. Hij is jong, smaakt heerlijk fris en fruitig. Jaarlijks gaat hij op de derde donderdag van november in de verkoop. In Beaujeu - de historische hoofdstad van de Beaujolais - wordt deze gebeurtenis groots gevierd.

 

Elk jaar hebben wij vanaf de derde donderdag van november Beaujolais Nouveau in ons assortiment. Houd de website in de gaten.