Design & fotografie door Inpromar

© VinBeau 2019

 

Beaujolais-Villages

Beaujolais Blanc

Beaujolais Rosé

Beaujolais Nouveau

Beaujolais-Villages

 

De naam Beaujolais-Villages mag gedragen worden door wijnen uit 39 aangewezen dorpen in de Beaujolais. Het gaat hier om wijnen die wat voller en krachtiger zijn dan de 'gewone' Beaujolais. De dorpen bevinden zich grotendeels in het noorden van de Beaujolaisstreek.

 

Van alle Beaujolais-Villages wordt ongeveer een derde verwerkt tot Beaujolais-Villages Nouveau.

Beaujolais Blanc

 

Een van de mooiste ontdekkingen van de laatste jaren is wel de Beaujolais Blanc. De Beaujolais Blanc is witte wijn uit de Beaujolais, gemaakt van de Chardonnay-druif, geteeld in een gebied waar je hem niet zo snel verwacht.

 

Het resultaat is een heerlijk frisse, fruitige, bloemige wijn. Niet zo ‘typisch Chardonnay’ als je misschien zou verwachten. Heel verrassend. Niet voor niets noemt men deze witte wijn wel de ‘Witte Parel van de Beaujolais’. Steeds meer kenners spreken hun waardering er over uit.

Beaujolais Rosé

 

Rosé is volgens onze wijnboeren echt in de mode. Sommigen zijn enthousiast en hebben besloten om van een deel van hun oogst rosé te maken. Anderen moeten er niks van hebben en beschouwen rosé niet eens als wijn.

 

De Beaujolais Rosé wordt net als de gewone Beaujolais gemaakt van de Gamay-druif. Het sap van deze druif is vrijwel kleurloos en de wijn onttrekt zijn kleur aan de schillen. Bij het maken van rosé blijven de schillen minder lang mee gisten dan bij rode wijn. Hierdoor is de kleur veel lichter.

 

'Le Beaujolais est arrivé!'

 

De Beaujolais Nouveau is een wijn die al binnen zes weken na de oogst in de fles zit. Hij is jong, smaakt heerlijk fris en fruitig en drinkt gemakkelijk weg. Jaarlijks gaat hij op de derde donderdag van november in de verkoop. In Beaujeu - de historische hoofdstad van de Beajolais - wordt deze gebeurtenis groots gevierd.

 

Elk jaar hebben wij vanaf de derde donderdag van november Beaujolais Nouveau in ons assortiment. Houd de website in de gaten.

 

Onze wijnen